Hallans Nyheter

Kan man ha en bättre morgon?
Läste tidningen där det var en stor bild och text därtill.

- Det börjar kännas att något stort närmar sig. VM är något man gått och väntat på hela året, säger Emanuelsson.

Emanuelsson längtar till VM

INFÖR EFT. När Sverige VM-genrepar i Euro Floorball Tour blir Superligans hetaste spelare center i andrakedjan. - Att spela ihop femmorna är prio ett, säger Martin Emanuelsson.

KUOPIO. Via mellanlandning i Helsingfors anlände det svenska landslaget i går förmiddag till Kuopio, beläget i norra Savolax i östra delen av Finland.
    - Jag har ju varit i Helsingfors, men aldrig så här långt österut faktiskt, säger Martin till HN efter kvällens 75 minuter långa träningspass samt middag på hotell Cumulus.
   Helgens turnering blir det stora genrepet inför VM i Tjeckien, den 6 - 14 december.
    - Det börjar kännas att något stort närmar sig. VM är något man gått och väntat på hela året, fortsätter Emanuelsson.
   
   I dag möter Sverige Tjeckien, sedan väntar Schweiz i morgon och värdnationen Finland på söndag. Spelet måste börja fungera - fast det är ju egentligen om en månad som allt ska klaffa.
    - Man vill kanske inte avslöja för mycket. De bästa grejorna håller man nog tillbaka, säger Martin, apropå exempelvis frislagsvarianter.
   Martin Emanuelsson kommer spela i Sveriges andraformation där två andra warbergare också ingår. Till höger om sig har han Magnus Svensson och till vänster Floorball Köniz-proffset Daniel Calebsson. Kedjan får Kimmo Eskelinen och Storvretas Mattias Samuelsson som backpar.
    - Jimmy (Persson) eller "Bult" (Mathias) hade nog gått in där om de inte valt att tacka nej, men Mattias känns som en bra lösning, tycker Martin, som delar hotellrum med en annan center från Warberg - Joakim Andersson.
   
   Förbundskaptenen Kent Göransson har tagit ut 22 spelare till EFT. Till VM består truppen bara av 20. Därför är det upp till bevis för de spelare som ligger precis på gränsen.
    - Vi vill se ett antal prestationer. Dels formationsmässigt men även individuellt. Resultatet är inte det viktigaste även om vi alltid går in för att vinna, säger Kent och fortsätter:
    - Det återstår ju en serieomgång innan vi tar ut truppen, så det gäller att ha öppna sinnen. Samtidigt har vi historik på spelare vi vet om, men som inte är med här.
   
Hur många spelare är redan klara för VM?
   
- Svårt att säga. Jag hoppas, även om spelarna inte själva vet om det, att vi borde ligga på 16-17 stycken som är klara. Men sen kan ju oförutsägbara saker hända.
   Martin Emanuelsson har aldrig spelat VM, men borde vara ett säkert kort. Han toppar både Superligans poängliga och HN:s plusliga efter en bländande höst.
    - Jag är ganska säker på att jag är klar. Jag kan inte hitta någon anledning till att jag inte ska med. Det skulle vara om jag blir skadad i så fall, säger han.
   
Skulle du bli besviken om Kent inte tar ut dig?
   
- Det kan man lugnt säga.








Xoxo/ världens stoltaste flickvän

Kommentarer
Postat av: Fanny

Sv: Åh.. tacktack snälla du!

2008-10-31 @ 17:00:34
URL: http://baarajaag.blogg.se/
Postat av: Rikard

att han blir skadad... ELLER, att han slutar spelar innebandy och hänger med till Thailand istället :D





... o du, igen... fråga inte hur jag hamnade här.

2008-11-10 @ 23:40:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0